In dit artikel leggen we in 4 simpele stappen uit hoe je gemakkelijk IOTA (IOT) kan kopen. Als je deze stappen volgt ben je binnen enkele minuten de eigenaar van IOTA. We gaan dit doen door Bitcoins te kopen en deze om te ruilen voor IOTA (IOT).

Stap 1: Aanmelden bij de exchange (cryptocurrency beurs)

Om eigenaar te worden van IOTA (IOT) heb je een account nodig op een cryptocurrency exchange, in dit artikel gebruiken we Binance. Als je je aanmeld via deze link krijg je korting op je transactiekosten. Bijvoorbeeld als je de Bitcoins omwisseld voor IOTA of gaat handelen.

Stap 2: Je Bitcoin wallet adres van de exchange

Nadat je bent aangemeld en ingelogd op Binance kun je navigeren naar Funds > Deposits Withdrawals in de navigatie balk. Als je op de Deposits & Withdrawals pagina bent kun je in de zoekbalk zoeken naar Bitcoin. Klik vervolgens op de Deposit knop aan de rechter kant van de tabel. Nu kun je de BTC Deposit address kopiëren, deze heb je in de volgende stap nodig.

Stap 3: Bitcoin kopen en versturen naar je Binance Bitcoin wallet

Nu kun je de Bitcoins kopen en ze versturen naar je Binance wallet. We raden de drie verschillende websites aan die hieronder staan weergegeven. Als je al Bitcoins hebt die je wilt gebruiken dan kun je deze stap overslaan en ze versturen naar het Bitcoin wallet adres dat je in de vorige stap hebt gekopieerd uit Binance.

1. CoinMama
Als je Bitcoins wilt kopen met een credit/debit card en ze direct naar je Bitcoin wallet adres wilt sturen dan is CoinMama een goede optie. Op CoinMama kun je ook Ether (ETH) kopen.

2. Coinbase
Als je Bitcoins wilt kopen met een creditcard of door geld over te maken en ook gelijk Bitcoins of andere munten wilt opslaan in een online wallet dan is Coinbase een goede optie. Als je Coinbase gebruikt en meer dan €100,- koopt krijg je als je je aanmeld via deze link €8,- aan gratis Bitcoins. Op Coinbase kun je ook Ether (ETH), BitcoinCash (BCH) en LiteCoin (LTC) kopen die je in je Coinbase wallet kunt bewaren.

3. AnyCoinDirect
Als je Bitcoins wilt kopen met iDEAL dan is AnyCoinDirect de makkelijkste optie. Je kan er nog veel meer cryptocurrencies kopen, bijvoorbeeld Ether (ETH), Monero (XMR), Stratis (STRAT), NEO (NEO), LiteCoin (LTC), Dash (DASH) en Zcash (ZEC).

Als je gebruik maakt van deze websites let dan goed op dat je het juiste Bitcoin wallet adres van Binance kopieerd zodat ze veilig aankomen in de juiste wallet.

Stap 4: Je Bitcoins omzetten in IOTA (IOT)

Nu dat je Bitcoins in je Binance account zijn gearriveerd (Dit kan een tijdje duren), kun je ze omwisselen voor IOTA (IOT). Als je bent ingelogd in je Binance account navigeer dan naar het Exchange view door te klikken op Exchange > Basic in de navigatie balk. Zoek in de zoekbalk aan de rechter kant van het scherm naar IOT in de currency pairs en klik op IOT/BTC. Nu kun je je order plaatsen in het midden van het scherm in de Buy IOT sectie. Aan de linker kant van het scherm en in de grafiek kun je de huidige prijs zien die IOT waard is. Je kunt deze waarde of een andere waarde en de hoeveelheid die je wilt kopen in de formulier velden invullen en klikken op Buy IOT. Hierdoor wordt de order geplaatst en koop je de IOTA (IOT). Je kunt ook op de Market knop klikken om altijd de huidige prijs te betalen en enkel de hoeveelheid die je wilt kopen in te vullen, dit is het makkelijkste. Zodra je order is uitgevoerd ben je de trotse eigenaar van IOTA (IOT), Gefeliciteerd!